Visenten

Visenterna är Eriksbergs giganter

Visenterna är Eriksbergs giganter. De kallas också för Europeisk bisonoxe och är Europas största landlevande däggdjur. En tjur kan väga upp till 900 kilo. Visenterna på Eriksberg är den största sammanhängande flocken som finns i hägn och de lever fritt som vilda visenter i frihet. Djuren ingår i ett unikt avelsarbete för att bevara arten.
  
Unikt är också rummet Visenten, som ligger i Mahravillan, med vacker utsikt över dammen. I Visenten kan du sitta djupt nedsjunken i en av de sköna skinnfåtöljerna med ett glas rumstempererat gott rött vin och bara njuta av utsikten genom de stora panoramafönstren och det glittrande vattnet utanför, där hela visentflocken ibland stannar till på väg mot nya betesmarker.

Fakta rummet: Rymligt dubbelrum i varma röda färger med stor terrass och vacker utsikt över dammen. Smakfullt inrett med gedigna ekmöbler, sköna sängar och vackra textilier. Stort modernt badrum med exklusiv design. Rummet är fullt utrustat samt inrett med 40" platt teve med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar.
Önskar ni personlig service under er vistelse, står vi alltid till tjänst.

Ligger i Mahravillan som har en inbjudande relaxavdelning med bar och bastu. Mahravillan är anpassad för personer med rörelsehinder.
Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på altanen, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.

Vi tar hand om er så att ni kan ägna er åt att ta hand om er själva - ni står alltid i fokus för vår omtanke.