Bygget av det nya värdskapet har börjat

Eriksberg Hotel & Nature Reserve har nu börjat bygga den nya entrébyggnaden.
– Det har varit mycket förberedelser för att komma igång, dessutom har vi inte velat börja bygga medan turistsäsongen har varit i full gång, säger Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg Hotel & Nature Reserve.

Den nya byggnaden ska ligga på den stora grusplanen framför nuvarande entrébyggnad.
– Thomas Sandell, som är en av landets mest kända arkitekter, fick i uppdrag att rita ett hus som är så intressant, att folk väljer att köra av E22:an för att titta på huset, berättar Per-Arne Olsson. Vår förhoppning är att det ska bidra till en ökad turism- och besöksnäring och naturligtvis till fler arbetstillfällen i framtiden, både för oss och även andra aktörer. Vi ser flera synergier bland annat med den stora våtmarken som Karlshamns kommun planerar vid E 22:an.

Entrébyggnaden som blir nästan 400 kvadratmeter i plan 1, kommer att ha formen av en lada, med stora fönsterpartier och vasstak. Huset tar avtryck i de så kallade långhusen som har en spännande historia under flera årtusenden. Det röda bärverket som finns på gården symboliseras med ett ”draperi” i den nya byggnaden. Byggnaden ska innehålla reception, gårdsbutik, kafé och utställningslokal.
– Vi vill öka värdskapet och visa än mer vad Eriksberg är och står för. Byggnaden och portalen är det första som möter våra gäster, och då ska den även spegla övriga gårdsmiljön. Vi planerar att den är öppen ca 360 dagar om året.
Om allt går som planerat, kommer den nya entrén att stå färdig lagom till sommarsäsongen 2018. Den befintliga entrébyggnaden kommer att användas som informations- och naturcentrum.
Det är PMB Sverige AB som kommer att uppföra lokalen med hjälp av lokala underentreprenörer.

mån tis ons tors fre lör sön
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1