Eriksberg håller Mycket god klass i White Guide

Blekinges bästa restaurang för tredje året i rad

För tredje året i rad har Eriksberg utsetts till Blekinges bästa restaurang av välrenommerade White Guide. Vi rankas som "Mycket god klass" med följande beskrivning:

Svensk gourmetsafari. Eriksberg är en helhetsupplevelse för alla sinnen. Rundturen i safariparken är inte bara en studie i svenska vilda djur utan även en kulturell resa. På 1800-talet fanns det ett nittiotal torp på ägorna, med allehanda hantverkare, fiskare och statare. Det blir som en tidsresa att turnera runt i den fantastiska blekingska naturen, som i mångt och mycket fått förbli orörd. När man sen landar på restaurangen och inleder med Eriksbergs delikatesstallrik är det som en miniturné från viltparken. Isterband på mufflonfår, rökt and, vildsvinssalami, syltad svamp och kallskuren hjort. Sen fortsätter man gärna med Skogen, som följer upp temat. Här är det klassisk rostbiff på hjortvilt, perfekt rosa och mör. En välsmakande viltbuljong tillsammans med ramslök förstärker kontakten med den omkringliggande nautren. Piggvaren sägs komma från Östersjön. Under det väl tillagna berget av sommargrönsaker döljer sig en rejäl bit fast vit fisk, som till 40 procent består av rom. Den goda dillslungande potatisen som serveras till, blir nästan överflödig. Bland efterrätterna sticker en chokladglass med saltrostade nötter, bavaroise och kondenserad mjölk ut. En synnerligen lyckad kombination mellan salt och sött, kallt och varmt. Vinlistan är ett digert kapitel för sig. Här har man valt länge och noga. Fråga gärna efter sommelieren för de riktiga godbitarna. Till kaffet kan han även lägga ut texten om långlagrad grappa, söta starkviner och mäktig marc.

Mycket god klass innebär "En mycket god helhetsupplevelse där köket presterar intressant och mycket väl genomförd matlagning".

Läs mer om White Guide här>>

mån tis ons tors fre lör sön
26
27
28
1
2
3
4
 
 
 
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1