Hornbedömningsdag

En dag i viltets tecken

Den 14 maj 2017 har Eriksberg tillsammans med Svenska Jägareförbundet en dag i viltets tecken. Ni har då möjlighet att ta med era troféer för bedömning*. Älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, vildsvin, mufflon samt även kranier av rovdjur kan mätas. Nytt för i år är att vi lottar ut priser från Chevalier och Eriksberg bland dem som lämnar in troféer för bedömning. Under dagen hålls föreläsningar om rådjursförvaltning och kronvilt. Vi har dessutom några utställare på plats; Jaktia Svängsta, Fähallen, Börjessons vapenfix, Jägareförbundet och Roger Carlsson, samt skyttesimulatorn igång för dem som vill prova.
Vi kommer även att visa upp en av världens största buffeltroféer, skjuten av Andrew Holmberg, som var svensk storviltjägare född i Kenya. Han gudmor var Karen Blixen. Missa inte detta!

Program: 

  • 10.00-15.30: Inlämning av troféer för mätning och troféutställning i ladan. Både omätta och mätta troféer tas tacksamt emot för visning av alla arter.
  • 12.00-13.00: Lunch 
  • 13.00-13.30: Jaktvårdskonsulent Jesper Einarsson föreläser om kronvilt. 
  • 13.45-14.45: Jaktvårdskonsulent Elias Turesson föreläser om rådjursförvaltning.

Ska ni enbart besöka hornbedömningsdagen behöver ni inte betala entré. Vill ni även köra runt på safarislingan och titta efter de vilda djuren måste ni betala gällande entréavgifter. I restaurang Visenten erbjuder vi viltinspirerad lunch. Vi har även öppet i Eriksbergs gårdsbutik/kafé klockan 12.00-16.00.

* kostnad 250 kronor per bedömning av betar och horn för medlem, plus 100 kronor för eventuell medalj.

Välkomna till en dag bland det vilda!