Mufflonfåret

Europas enda vilda får

Mufflonfåret är Eriksbergs skyggaste djur. De är också Europas enda vilda får och härstammar från Korsika och Sicilien. Bengt Berg köpte mufflonfår från Österrike, som härstammade från Medelhavsområdet, till sin gård i Kalmarsund. Därifrån tog han hit mufflonfåren, som sedan har etablerat sig här. Mufflonfåren på Eriksberg räknas idag som ett av de renrasigaste mufflonfåren som finns i Sverige.
Mufflonfåren kan få stora troféer och många tycker att de utgör ett exotiskt inslag i vår natur.
  
Lite exotisk känsla ger också rummet Mufflonfåret, som ligger i ombyggda Dammvillan. Här är det enkelt att trivas, eftersom det är högt i tak, närmare fem meter vid högsta punkten. Det ger rummet en skön känsla av rymd och här kan du sitta i en av de vackra karmstolarna, koppla av med ett glas rumstempererat gott rött vin och titta ut på djuren som brukar beta på ängen utanför. Har du tur får du också se mufflonfåret, som bland håller till på slänten lite längre bort.

Fakta rummet: Dubbelrum i varma gröna färger med rymligt trädäck och vacker utsikt över en äng och dammen. Smakfullt inrett med härliga textilier som ger en ombonad känsla. Vackra ekmöbler och stort modernt badrum med exklusiv design. Rummet är fullt utrustat samt inrett med 40" platt teve med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar.

Ligger i Dammvillan som är ett vackert korsvirkeshus med vasstak. Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på trädäcket, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.

Vi tar hand om er så att ni kan ägna er åt att ta hand om er själva - ni står alltid i fokus för vår omtanke