Näckrosen

Den röda näckrosen är ett vackert inslag på Eriksberg

På Eriksberg finns ett av världens största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. Den härstammar från Fagertärn i Tiveden och inplanterades här på 1950-talet, som en reserv. Tre orsaker gjorde att man valde Färsksjön på Eriksberg. Sjön lämpar sig för näckrosor genom rätt djup och bottentyp, den ligger inom naturskyddat område och långt från Fagertärn, så att vattensystemen inte har kontakt med varandra.
Den röda näckrosen blommar från midsommar fram till september och är ett mycket vackert inslag på Eriksberg.
  
Vackert är också rummet Näckrosen, som ligger i Mahravillan med fin utsikt över dammen. Här omges du av trivsamt och ombonat ljus från de stora panoramafönstren mot vattnet, med djuren och naturen alldeles inpå. Det är en härlig känsla att sitta i den rymliga skinnsoffan eller i en av de vackra stolarna med stilfull klädsel och bara njuta av skådespelet utanför. 

Fakta rummet: Rymligt dubbelrum i varma gröna färger med stor terrass och vacker utsikt över dammen. Smakfullt inrett med vackra ekmöbler och fina tapeter. Stort modernt badrum med exklusiv design. Rummet är fullt utrustad samt inrett med 40" platt teve med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar.

Ligger i Mahravillan som har en inbjudande relaxavdelning med bar och bastu. Mahravillan är anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga.
Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på altanen, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.

Vi tar hand om er så att ni kan ägna er åt att ta hand om er själva - ni står alltid i fokus för  vår omtanke.