Kronhjorten

Kronhjorten är det ståtligaste djuret på Eriksberg

Kronhjorten med sina fina hornkronor, är de ståtligaste djuren på Eriksberg. Bengt Berg hyste mycket kärlek till kronviltet och djuren här härstammar från bland annat den skånska Sövdeborgs hjorten. Tack vare mycket arbete och god förvaltning finns idag flera kapitala hjortar av hög kvalitet.

Hög kvalitet är det också på rummet Kronhjorten, som ligger i Mahravillan med vacker utsikt över dammen. Ljuset från de stora panoramafönstren ger en härlig inramning på rummet, samtidigt som utsikten över dammen och naturen utanför inbjuder till lugn. I Kronhjorten finns det härliga skinnfåtöljer där du kan sjunka ner, med ett kupat glas med rumstempererad Calvados och njuta av skådespelet utanför, där kronhjortarna ibland stannar till och visar upp sina ståtliga kronor.

Fakta rummet: Rymligt dubbelrum i varma beige och bruna färger med stor terrass och vacker utsikt över dammen. Smakfull inredning med gedigna ekmöbler och vackra stolar med stilfull klädsel samt stort modernt badrum med exklusiv design. Rummet är fullt utrustad samt inrett med 40" platt teve med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar.

Kronhjorten ligger i Mahravillan som har en inbjudande relaxavdelning med bar och bastu. Mahravillan är anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga.
Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på altanen, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.

Vi tar hand om er så att ni kan ägna er åt att ta hand om er själva - ni står alltid i fokus för vår omtanke.