Kanadagåsen

Det var Bengt Bergs som tog in kanadagåsen till Sverige

Kanadagåsen är stor och vacker och det är Sveriges största gås. Det var Bengt Berg som införde kanadagåsen i Sverige, efter att ha sett den under en resa i Nordamerika. I en insändare skrev Bengt Berg: "Första gången kanadagässens tåg drog förbi mig en vårkväll i Kalifornien, fångades min fantasi av tanken att också en dag få se dem flyga över svenska landskap". I dag finns den i stort sett över hela landet - den har visat sig trivas utmärkt i Sverige.

Trivas utmärkt är målet att du som gäst ska göra i rummet Kanadagåsen. Kanadagåsen ligger i ombyggda Dammvillan, med fin utsikt över en äng och dammen, där gässen gärna håller till. Här omges du av en ljus och härlig känsla av rymd, eftersom det är högt i tak. Njut i en av de vackra karmstolarna av den rogivande omgivningen, som är första parkett till naturen och djuren.

Fakta rummet: Dubbelrum i varma bruna färger med rymligt trädäck och vacker utsikt över en äng och dammen. Smakfull och harmonisk inredning med vackra ekmöbler, sköna sängar och härliga textilier. Modernt badrum med exklusiv design. Rummet är fullt utrustat samt inrett med 40" platt teve med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar.

Ligger i Dammvillan som är ett vackert korsvirkeshus med vasstak. Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på trädäcket, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.

Vi tar hand om er så att ni kan ägna er åt att ta hand om er själva - ni står alltid i fokus för vår omtanke.