Havsörnen

Havsörnen har en speciell relation till Eriksberg

Det var tack vare Bengt Berg som havsörnen blev fridlyst 1924. Han la ner ett enormt arbete för att få örnarna fredade. Framför allt genom boken "De sista örnarna" och en film om örnarna, skapade han en debatt som resulterade i att både havs- och kungsörnen blev fredade. 1960 gav Bengt Berg ut sin sista bok, Örnar. Det var ett sammandrag av den första örnboken samt ett tilläggskapitel om hur han på Eriksberg gav örnarna en fristad och ett dukat bord genom att utfodra dem. Tack vare Bengt Berg kan vi idag uppleva havsörnens mäktiga vingslag över Eriksberg.

Mäktigt är också rummet Havsörnen som ligger i ombyggda Dammvillan, med ett rymligt trädäck utanför och en vacker utsikt över en äng och dammen. Det är en mäktig känsla att ligga i en av de sköna sängarna och titta upp i taket, där högsta punkten är närmare fem meter upp, vilket ger en härlig känsla av rymd. När du vill koppla av kan du sjunka ner i en av de sköna karmstolarna och bara njuta av närheten till djuren och naturen utanför.

Fakta rummet: Dubbelrum i varma gula färger med rymligt trädäck och vacker utsikt över en äng och dammen. Smakfullt inrett med sköna sängar, exklusiva ekmöbler och fina textilier som ger en ombonad känsla. Stort modernt badrum med exklusiv design. Rummet är fullt utrustat samt inrett med 40" platt teve med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar.

Ligger i Dammvillan som är ett vackert korsvirkeshus med vasstak. Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på trädäcket, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.

Vi tar hand om er så att ni kan ägna er åt att ta hand om er själva - ni står alltid i fokus för vår omtanke.