Elefanten

Kan betraktas med beundran

Abu Markúb och de hundrade elefanter (1925) är en långfilm av Bengt Berg. Filmen är resultatet av en afrikansk filmexpedition som Bengt Berg gjorde tillsammans med en skotsk major under fem veckor med jättefågeln Abu Markúbs som viktigaste mål. Förutom den sällsynta fågeln dokumenterar filmen även livet bland de enorma elefanthjordar i Sudans vildmarker, som expeditionen konfronteras med. Elefanten har främst på grund av sin storlek, alltid betraktats med både fruktan och beundran.
  
Betraktas med beundran kan också rummet Elefanten, som ligger i Safarivillan, med en stor härlig veranda med vacker utsikt över de fridfullt strövande djuren. Här är det enkelt att trivas, eftersom det är högt i tak, närmare sex meter vid högsta punkten. I Elefanten kan du sitta djupt nedsjunken i en av de sköna fåtöljerna med ett glas rumstempererat gott rött vin och bara njuta av de rogivande omgivningarna.

Fakta rummet: Rymligt dubbelrum i varma röda och gröna färger med stor veranda och vacker utsikt över Remmarna. Smakfullt inrett med gedigna möbler, sköna sängar och vackra textilier.
Modernt badrum med exklusiv design. Rummet är fullt utrustat samt inrett med 40´´platt teve med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar. 
Önskar ni personlig service under er vistelse, står vi alltid till er tjänst.

Ligger i Safarivillan som har en spännande utformning, med högt i tak och många fönster som ger ett vackert flödande ljus, rymd och karaktär.
Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på verandan, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.