Dovhjorten

Dovhjorten är både vacker och graciös

Dovhjorten som är både vacker och graciös, är det djur som är mest synligt här på Eriksberg och togs hit av Bengt Berg. För att få trofémässigt fina hjortar bytte han kanadagäss mot dovhjortar från Danmark. De har lagt grunden till de många kapitala dovhjortar med imponerande skovelhorn som idag finns här på Eriksberg.
  
Imponerande är också rummet Dovhjorten, som ligger i Mahravillan med vacker utsikt över dammen. Med de stora panoramafönstren som släpper in ljuset och ger rummet en härlig inramning, är det en rogivande upplevelse att sitta i den mjuka skinnsoffan och titta ut över det glittrande vattnet - det är första parkett till djuren och naturen. Framför allt dovhjortarna brukar visa sig vid dammen.

Fakta rummet: Rymligt dubbelrum i varma beige och bruna färger med stor terrass och vacker utsikt över dammen. Smakfullt inrett med vackra ekmöbler och stilfulla tapeter. Stort modernt badrum med exklusiv design. Rummet är fullt utrustad samt inrett med 40" platt teve med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar.

Ligger i Mahravillan som har en inbjudande relaxavdelning med bar och bastu. Mahravillan är anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga.
Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på altanen, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.

Vi tar hand om er så att ni kan ägna er åt att ta hand om er själva - ni står alltid i fokus för vår omtanke.