Doktor Berg

1938 köpte Bengt Berg Eriksberg, för han ville forska på kronhjorten

Bengt Berg (1885-1967) skrev nästan 30 böcker om djur och natur som översattes till över 16 språk, med samlade upplagor som betydligt överskrider 1 miljon exemplar. Bengt Berg har även gjort ett flertal filmer och var en framstående naturfotograf. 1938 köpte han Eriksberg, för han ville forska på kronhjorten. En sida av Bengt Bergs verksamhet var hans ivriga djurskyddsarbete. Han medverkande till att knölsvanen, havs- och kungsörnen fridlystes och på 1930-talet fick han idén att inplantera kanadagäss i Sverige. Inplanteringen lyckades över all förväntan, kanadagåsen finns idag utspridd över stora delar av Sverige.

Över all förväntan vill vi att ni ska trivas i sviten Doktor Berg, som ligger i om- och tillbyggda Säteriet med sin klassiskt sobra elegans. Sviten Doktor Berg har Eriksbergs allra finaste utsikt över Remmarna. Här kan du sjunka ner i en av de sköna skinnfåtöljerna, med ett kupat glas med rumstempererad Calvados och bara njuta av tillvaron. Sviten har fönster åt tre håll och har du tur får de se kronhjortarna som ibland stannar till och visar upp sina ståtliga kronor, eller någon av de andra arterna, som Bengt Berg tog hit till Eriksberg.

Fakta rummet: Rymlig svit i varma bruna och gröna färger med mycket vacker utsikt från den stora terrassen. Smakfullt inrett med stor dubbelsäng, gedigna möbler, vackra textilier och tapeter med horn som motiv. Mycket rymligt och exklusivt badrum med stort badkar och separat dusch. 
Rummet är fullt utrustat samt inrett med 46´´LCD teve med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar.
Önskar ni personlig service under er vistelse, står vi alltid till er tjänst.

Ligger i Säteriet med mycket elegant och exklusiv inredning,  vackra sällskapsrum  och inbjudande relaxavdelning med utomhus jacuzzi, bar och bastu. 
Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på verandan, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.

Vi tar hand om er så att ni kan ägna er åt att ta hand om er själva - ni står alltid i fokus för vår omtanke.