Buffeln

Det väsentliga för oss är att du ska trivas

Bengt Berg skriver en hel del om bufflar i sin bok Farligt storvilt (1959), där han också berättar om sin första dumhet med detta storvilt då han gav sig ut på en filmexpedition i Afrika utan att ta med någon bössa. Han hade inte väntat sig att möta någon buffel, som dock visade sig finnas i riklig mängd uppåt Vita Nilen. Första gången Bengt Berg fick närkontakt med en buffel skakade både benen och kameran. Och när buffeln försvann, blev resultatet bara en ”sudd” på filmen. Det lärde dock Bengt Berg att djurets snabbhet är det väsentliga när det gäller dess farlighet för den långsamma människan.
  
Det väsentliga för oss är att du ska trivas i rummet Buffeln, som ligger i Safarivillan med en härlig stor veranda och utsikt över Remmarna, där djuren brukar beta. Här är takhöjden som högst närmare sex meter och det ger en härlig känsla av rymd. Sjunk ner i en av de vackra fåtöljerna, koppla av med ett glas rumstempererat gott rött vin och bara njut av den vackra utsikten. 

Fakta rummet: Rymligt dubbelrum i varma rödbruna färger med stor veranda och vacker utsikt över Remmarna. Smakfull och harmonisk inredning med vackra möbler, sköna sängar och härliga textilier. Modernt badrum med exklusiv design. Rummet är fullt utrustat samt inrett med 40´´platt teve med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar.
Önskar ni personlig service under er vistelse, står vi alltid till er tjänst.

Ligger i Safarivillan som har en spännande utformning, med högt i tak och många fönster som ger ett vackert flödande ljus, rymd och karaktär.
Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på verandan, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.

Vi tar hand om er så att ni kan ägna er åt att ta hand om er själva - ni står alltid i fokus för vår omtanke.