Baron Ruuth

Döpte om gården till Ericsberg efter sig själv!

Eric Ruuth (1746-1820) föddes i Stockholm. Som tioåring skickades han till Karlskrona för att bli kadett, eftersom det var tradition i släkten att vara sjökrigare. 1775 köpte Eric Ruuth Mahra Gård i Blekinge och 1781 flyttade han sina säterirättigheter från Reinasilä i Savolax län i Finland till Mahra och döpte samtidigt om gården till Ericsberg. Den vackra mangårdsbyggnaden som ni bor i har Eric Ruuth byggt i slutet på 1770-talet.

Mycket vacker är också sviten Baron Ruuth, som ligger i om- och tillbyggda Säteriet med sin klassiskt sobra elegans. Sviten har en mycket rymlig terrass med enastående utsikt över de fridfullt strövande djuren. Här är det enkelt att trivas, eftersom det är en mycket personligt inredd svit med utsikt åt två håll. I Baron Ruuth kan du sitta nedsjunken i den sköna soffan med ett glas rumstempererat gott rött vin och bara njuta av den rogivande tillvaron som gärna infinner sig på Eriksberg. Från verandan kanske du får se hela visentflocken som ibland stannar till på Remmarna, på väg mot nya betesmarker.     

Fakta rummet: Rymlig svit i varma bruna och beige färger med stor terrass och vacker utsikt över Remmarna. Mycket smakfull inredning med stor dubbelsäng, gedigna möbler och vackra textilier. Stort och modernt badrum med exklusiv design. Rummet är fullt utrustat samt inrett med två LCD teve, varav en 46´´med cd, dvd, radio och Mp3 med sound projektor samt anslutning till bärbar dator, säkerhetsskåp och minibar.
Önskar ni personlig service under er vistelse, står vi alltid till er tjänst.

Ligger i Säteriet med mycket elegant och exklusiv inredning, vackra sällskapsrum och inbjudande relaxavdelning med utomhus jacuzzi, bar och bastu.
Frukost intas i restaurang Visenten. För den som önskar finns möjlighet att få frukosten serverad på sängen eller på verandan, så att ni kan njuta av avskildhet och naturens närhet.

Vi tar hand om er så att ni kan ägna er åt att ta hand om er själva - ni står alltid i fokus för vår omtanke.