jQuery Mobile page
 

Våra restauranger & menyer

 
Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-Restaurang-Visenten-18-2500px.jpg
 

Vill du boka bord i restaurang Visenten, kan du göra det direkt via BOKA BORD här ovan. Är ni fler en åtta personer i sällskapet, vänligen mejla en bokningsförfrågan till restaurang@eriksberg.se

Vill du boka bord i restaurang Havsörnen i Säteriet, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mat-restaurang-meny-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-001-2500px.jpg

Restaurangerna Visenten och Havsörnen

Viltmat lagad med kärlek

 

Här på Eriksberg som har utsetts till Sveriges bästa viltkrog 2023, har vi arbetet med lokalproducerat viltkött i mer än 80 år. Viltköttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer, tillsammans med väl utvalda råvaror från säsongens skafferi. I gårdsmiljön har vi en kryddträdgård som är ett samarbete med Nelson Garden, som förser våra kockar med färska närodlade kryddor.
Ett besök i någon av våra restauranger är en gastronomisk upplevelse för alla sinnen, med personligt bemötande och en harmonisk atmosfär där vi följer Eriksbergs cykler. Våra restauranger är öppna året runt.

 
 
 

Restaurang Visenten

På gården finns restaurang Visenten som av välrenommerade White Guide har utsetts till Blekinges bästa restaurang flera år i rad. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus.

 
bakgrund-special-mat-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-020-2500px.jpg

restaurang Visenten

Lunch alla dagar 11.30-15.00

Vi erbjuder lunch vardagar för 179 kr/person. Helger och röda dagar har vi helglunch för 295 kr/person. I priset ingår soppa, sallad, bröd, varmrätt, kaffe och kaka. Viltköttet kommer från Eriksberg. Dagens fisk varierar beroende på tillgång hos vår fiskleverantör. Vi erbjuder även á la carte alla dagar då vi serverar lunch, se meny längre ner. Med reservation för ändringar.

Vecka 12

Måndag
Köttfärslimpa på dovvilt, gräddsås och kokt potatis
Dagens fisk, vitvinssås och kokt potatis

Tisdag
Rostad kyckling, stekt potatis och dragonsås
Dagens fisk, saffransås och kokt potatis

Onsdag
Gulasch på dovvilt, crème fraiche och potatismos
Dagens fisk, potatismos och skagenröra

Torsdag
Viltpyttipanna, stekt ägg och rödbetor
Dagens fisk, sandefjordsås och kokt potatis

Fredag
Helstekt vildsvinskotlett, svampsås och kokt potatis
Dagens fisk med dillcréme

Lördag
Brässerad dovviltbog, timjansås och stekt potatis
Helstekt vildsvinskotlett med svartvinbärssås
Dagens fisk, champagnesås, regnbågsrom och kokt potatis
Vegetarisk pasta

Söndag
Örtmarinerad dovviltstek, timjan- och rosmarinsås och kokt potatis
Boeuf bourguignon och potatismos
Varmrökt lax med skagenröra
Vegetarisk pasta

Vecka 13

Måndag
Raggmunkar, stekt fläsk och lingon
Dagens fisk, brynt smör och kokt potatis

Tisdag
Pannbiffar på dovvilt, gräddsås, lingon och kokt potatis
Dagens fisk, ägg- och dillsås samt kokt potatis

Onsdag
Ugnsbakad viltkorv och potatismos
Fiskgratäng med räkor

Torsdag
Vilt Rydberg med klassiska tillbehör
Dagens fisk, vitvinssås och kokt potatis

Fredag (Långfredag)
Kycklinggryta med bacon och purjolök
Panerad fisk, dansk remouladsås och kokt potatis

Lördag (Påskafton)
Viltwallenbergare, potatismos, skirat smör och ärtor
Grillat dovytterlår med potatisgratäng och bearnaisesås
Dagens fisk med vitvinssås och kokt potatis
Vegetarisk lasagne

Söndag (Påskdagen)
Helstekt vildsvinskotlett, timjansås och kokt potatis
Grillat dovytterlår med potatisgratäng och bearnaisesås
Dagens fisk, citronsås och kokt potatis
Vegetarisk lasagne

 

Vecka 14

Måndag (Annandag påsk)
Viltpyttipanna, stekt ägg och rödbetor
Dagens fisk med dillsås

Tisdag
Kålpudding, gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon
Fish and chips, remouladsås och kokta ärtor

Onsdag
Grillad kyckling, BBQ-sås och rostad potatis
Dagens fisk, hollandaisesås och kokt potatis

Torsdag
Mustig gulasch på dovvilt och potatispuré
Varmrökt lax, romsås och kokt potatis

Fredag
Biff Rydberg på dovvilt med klassiska tillbehör
Klassisk fransk fiskgryta Bouillabaisse med aioli

Lördag
Tagliata på dovvilt, rödvinssås och stekt potatis
Vildsvinsstek, gräddsås och kokt potatis
Dagens fisk, vitvinssås och kokt potatis
Vegetarisk svamppasta

Söndag
Baconinlindad köttfärslimpa på dovvilt, gräddsås och kokt potatis
Vildsvinsstek, gräddsås och kokt potatis
Dagens fisk med räkor och citronsås samt kokt potatis
Vegetarisk svamppasta

 

 
 

À la carte meny

Nedanstående meny serveras alla dagar kl 11.30-16.00, då vi erbjuder lunch. Då vi har andra event stänger vi ev tidigare. Med reservation för ändringar.

FÖRRÄTTER

Bakade rödbetor, getostkräm, rostade frön och örter
165 kr

Chark- och osttallrik (2 personer)
329 kr

VARMRÄTTER

Vänligen notera att tillbehör till safariburgarna väljs separat!

Viltköttet i safariburgare är på kron- eller dovvilt från Eriksberg

Safariburgare hjort (utan pommes) och ekrökt cheddar
210 kr

Safariburgare hjort (utan pommes), senapsdressing, picklad gurka, picklad lök och ekrökt cheddar
215 kr

Safariburgare hjort (utan pommes), aiolidressing, picklad gurka, tomat, sallad och ekrökt cheddar
220 kr

Vegetarisk: Grillad ostburgare (utan pommes), aiolidressing, picklad gurka, tomat, sallad och ekrökt cheddar
215 kr

Fisk
Hälleflundra med kokt potatis, vitvinssås och grillade grönsaker: 325 kr

TILLBEHÖR

Pommes: 40 kr

SÅSER

Aioli majonnäs: 18 kr
Ketchup: 5 kr

BARNMENY

Viltköttbullar med kokt potatis och gräddsås
135 kr

Safariburgare med pommes
135 kr

DESSERTER

Crème Brûlée: 115 kr
Trilogi av glass: 85 kr

 

 
 
 

Restaurang Havsörnen

I Säteriet med sin klassiskt sobra elegans finner du restaurang Havsörnen, som har en fantastisk utsikt över safariparkens savann. Här serveras genuint vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad för mindre sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.
Vill du boka bord i restaurang Havsörnen, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan.

 
bakgrund-special-Restaurang_Havsornen-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-021-2500px.jpg

Restaurang havsörnen

 

Trerätters meny

I Säteriet kan du avnjuta vår populära trerätters meny där du som gäst får uppleva genuint vällagad mat från skog och hav till tallrik. Vi är stolta över att ha fokus på viltkött som kommer från Eriksberg, där mycket omsorg ger mycket smak. För att göra upplevelsen komplett, använder vi även fina råvaror från närområdet.

795 kronor

Köp gärna till sommelierns vinpaket

625 kronor

Med reservation för ändringar.

 
 
 
Kvällens femrätters middag var av högsta kvalitet. Givetvis en hel del vilt på menyn. Maten parades med ett utmärkt vinpaket. Eriksberg rekommenderas varmt och hit återkommer vi gärna.
— Ur gästomdöme på Tripadvisor
 
bakgrund-special-restaurang-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-017-2500px.jpg

BLEKINGES LANDSKAPSMENY

Blekinges landskapsmeny

Nu har du möjlighet att äta Blekinges landskapsrätt här på Eriksberg. Menyn är en 3-rätters och är bokningsbar för sällskap över 10 personer.
Eriksberg vann tävlingen Blekinges nya landskapsrätt på residenset i Karlskrona 2022, med nedanstående meny.
Foto: Andreas Blomlöf Länsstyrelsen Blekinge

Förrätt

Smörstekt ankarstock med gubbröra, toppad med friterad saltlagd sill och dill

Varmrätt

Kroppkaka fylld med andbröst, champinjoner och schalottenlök flamberad i konjak, rårörda röda vinbär, gräslök och sous vide andbröst

Dessert

Kronans kaka med lätt vispad grädde och punchmarinerade jordgubbar

Pris: 825 kronor

 
 
 
 
 

Aktuella erbjudanden och event i våra restauranger

02_bakgrund-svart.png
 
 

Vår vinkällare – en upplevelse utöver det vanliga

Vi har med omsorg tagit fram en vinlista för att säkerställa kvaliteten och utveckla konceptet kring vår inglasade vinkällare, som har plats för närmare 9 000 flaskor. Våra sommelierer och kockar kombinerar nya mat- och vinupplevelser utöver det vanliga.
Eriksberg finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Här kan du läsa vår vinlista (med reservation för ändringar).

 
bakgrund-special-vinkallaren-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-022-2500px.jpg
 
Viltkött är både gott och nyttigt. På Eriksberg finns en otroligt stor resurs i de vilda djuren och köttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer.
— Ur Eriksbergs ”Köttvision – På djurens egna villkor”
 

Kalender

Det här händer på Eriksberg dag för dag!

Med reservation för ändringar.

02_bakgrund-svart.png
 

Sök & boka