Vill du boka bord i restaurang Visenten, kan du göra det direkt via BOKA BORD här ovan. Är ni fler en åtta personer i sällskapet, vänligen mejla en bokningsförfrågan till restaurang@eriksberg.se
Vill du boka bord i restaurang Havsörnen i Säteriet, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan.
Restaurangerna Visenten och Havsörnen
Viltmat lagad med kärlek
Här på Eriksberg som har utsetts till Sveriges bästa viltkrog 2023, har vi arbetet med lokalproducerat viltkött i mer än 80 år. Viltköttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer, tillsammans med väl utvalda råvaror från säsongens skafferi. I gårdsmiljön har vi en kryddträdgård som är ett samarbete med Nelson Garden, som förser våra kockar med färska närodlade kryddor.
Ett besök i någon av våra restauranger är en gastronomisk upplevelse för alla sinnen, med personligt bemötande och en harmonisk atmosfär där vi följer Eriksbergs cykler. Våra restauranger är öppna året runt.
Restaurang Visenten
På gården finns restaurang Visenten som av välrenommerade White Guide har utsetts till Blekinges bästa restaurang flera år i rad. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus.
restaurang Visenten
Lunch alla dagar 11.30-15.00
Vi erbjuder dagens lunch vardagar för 179 kr/person. Helger och röda dagar har vi helglunch för 295 kr/person. I priset ingår soppa, sallad, bröd, varmrätt, kaffe och kaka. Dagens fisk varierar beroende på tillgång hos vår fiskleverantör. Vi erbjuder även á la carte alla dagar då vi serverar lunch, se meny längre ner. Med reservation för ändringar.
Vecka 19
Måndag
Viltpytt Bellman, rödbetor och stekt ägg
Dagens fisk med vitvinssås
Tisdag
Abonnerat
Enklare förtäring finns i Outdoor Eriksberg
Onsdag
Boeuf bourguignon och potatispuré
Dagens fisk med dragonsås
Torsdag - Kristihimmelsfärds dag
Kron- eller dovviltstek med sky
Äppelmarinerat vildsvin med cidersås
Dagens fisk med rostad vitlökskräm
Fredag
Viltwallenbergare, potatispuré, ärtor och brynt smör
Dagens fisk med dillsås
Lördag
Viltstroganoff och ris
Lasagne
Dagens fisk med smörsås
Söndag
Plommonspäckat vildsvin, äppelmos och skysås
Kron- eller dovviltstek och gräddsås
Dagens fisk med limesås
Vecka 20
Måndag
Rostad kyckling med bbq-sås
Dagens fisk med sandefjordsås
Tisdag
Raggmunkar, stekt fläsk och lingon
Pocherad fisk, vitvinssås och potatis
Onsdag
Viltköttfärslimpa, gräddsås och potatis
Fiskgratäng, potatismos och räkor
Torsdag
Viltpyttipanna, ägg och rödbetor
Stekt fisk, remouladsås och potatis
Fredag
Viltgulasch, potatismos och crème fraiche
Varmrökt lax, skagenröra och potatis
Lördag
Honung- och rosmarinmarinerat vildsvin, potatis och gräddsås
Nattbakad dovvilt, skysås och potatis
Pocherad fisk och rostad vitlökssås
Söndag
Skomakarlåda på viltkött
Grönpepparbiff, rostad potatis och grönpepparsås
Dagens fisk, sandefjordsås och potatis
Vecka 21
Måndag
Viltpannbiff, potatis och gräddsås
Dagens fisk, citronsås och potatis
Tisdag
Stekt fläsk, löksås och potatis
Dagens fiks, dillkräm och potatis
Onsdag
Viltkorvstroganoff och ris
Dagens fisk, citronsås och potatis
Torsdag
Italienska viltköttbullar, tomat och pasta
Dagens fisk, tomat och potatis
Fredag
Viltgulasch, potatismos och créme fraiche
Varmrökt lax, skagenröra och potatis
Lördag
Fransyska, rosmarin, timjan, potatisgratäng och skysås
Vildsvin, honung, rosmarin, potatis och gräddsås
Pocherad fisk och vitvinssås
Söndag
Baconlindad viltköttfärslimpa, potatis och gräddsås
Vildsvinsrygg, potatis och gräddsås
Pocherad fisk och vitvinssås
À la carte meny
Nedanstående meny serveras alla dagar kl 11.30-16.00, då vi erbjuder lunch. Då vi har andra event stänger vi ev tidigare. Med reservation för ändringar.
FÖRRÄTTER
Bakade rödbetor, getostkräm, rostade frön och örter
165 kr
Chark- och osttallrik (2 personer)
329 kr
VARMRÄTTER
Vänligen notera att tillbehör till safariburgarna väljs separat!
Viltköttet i safariburgare är på kron- eller dovvilt
Safariburgare hjort (utan pommes) och ekrökt cheddar
210 kr
Safariburgare hjort (utan pommes), senapsdressing, picklad gurka, picklad lök och ekrökt cheddar
215 kr
Safariburgare hjort (utan pommes), aiolidressing, picklad gurka, tomat, sallad och ekrökt cheddar
220 kr
Vegetarisk: Grillad ostburgare (utan pommes), aiolidressing, picklad gurka, tomat, sallad och ekrökt cheddar
215 kr
Fisk
Hälleflundra med kokt potatis, vitvinssås och grillade grönsaker: 325 kr
TILLBEHÖR
Pommes: 40 kr
SÅSER
Aioli majonnäs: 18 kr
Ketchup: 5 kr
BARNMENY
Viltköttbullar med kokt potatis och gräddsås
135 kr
Safariburgare med pommes
135 kr
DESSERTER
Crème Brûlée: 115 kr
Trilogi av glass: 85 kr
Restaurang Havsörnen
I Säteriet med sin klassiskt sobra elegans finner du restaurang Havsörnen, som har en fantastisk utsikt över safariparkens savann. Här serveras genuint vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad för mindre sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.
Vill du boka bord i restaurang Havsörnen, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan.
Restaurang havsörnen
À la carte
I Säteriet får du som gäst uppleva genuint vällagad mat från skog och hav till tallrik. Vi är stolta över att ha fokus på viltkött som kommer från Eriksberg, där mycket omsorg ger mycket smak. För att göra upplevelsen komplett, använder vi även fina råvaror från närområdet.
Eriksberg har utsetts till Årets viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Förrätter
Eriksbergs bröd och smör
85 kr
Stenbitsrom med örtemulsion, rostat quinoa, krämig kärnmjölksås med örtsolja, färsk salladsmix och tunna potatisstrimlor
245 kr
Grillad potatis, oxsvans buerre blanc, inlagd rödlök, hårdost och riven tunga av kron- eller dovvilt
205 kr
Tartar av kron- eller dovvilt, rödlökspuré, örtemulsion, inlagd smålök, färsk svamp, libbsticksglass, lökbuljong och lökkrisp
235 kr
Bakad kål, rostad smörsås med nötter, rostad morotspuré, inlagda morötter och krusbärssylt
195 kr
Varmrätter
Veckans fisk med stekta dumplings, bakad jordärtskocka, jordärtskockschips, grönkålssås och rökt grädde
365 kr
Hängmörad dovvilt från Eriksberg, skummig potatismousse med vitlök, rödbetor, ramslöksblad, stekta svampar och demi-glace
425 kr
Rostbiff av kron- eller dovvilt från Eriksberg, potatispuré med bacon, säsongens grönsaker, pepparsås med smör och blåmögelost
335 kr
Blomkålsstek med blomkålskräm, portobello svamp, aprikospuré och vegansk demi-glace
275 kr
Desserter
Brownie med chokladmousse och lättvispad grädde
205 kr
Äppelglass med kanderade solrosfrön, valnötkaka och pepparkaksmousse
185 kr
Smörstekt brioche med brynt smörglass och fermenterad fruktsås
165 kr
Svenska ostar, knäckebröd, hemlagad sylt och fermenterad honung från gården
285 kr
Med reservation för ändringar.
BLEKINGES LANDSKAPSMENY
Blekinges landskapsmeny
Nu har du möjlighet att äta Blekinges landskapsrätt här på Eriksberg. Menyn är en 3-rätters och är bokningsbar för sällskap över 10 personer.
Eriksberg vann tävlingen Blekinges nya landskapsrätt på residenset i Karlskrona 2022, med nedanstående meny.
Foto: Andreas Blomlöf Länsstyrelsen Blekinge
Förrätt
Smörstekt ankarstock med gubbröra, toppad med friterad saltlagd sill och dill
Varmrätt
Kroppkaka fylld med andbröst, champinjoner och schalottenlök flamberad i konjak, rårörda röda vinbär, gräslök och sous vide andbröst
Dessert
Kronans kaka med lätt vispad grädde och punchmarinerade jordgubbar
Pris: 825 kronor
Aktuella erbjudanden och event i våra restauranger
Vår vinkällare – en upplevelse utöver det vanliga
Vi har med omsorg tagit fram en vinlista för att säkerställa kvaliteten och utveckla konceptet kring vår inglasade vinkällare, som har plats för närmare 9 000 flaskor. Våra sommelierer och kockar kombinerar nya mat- och vinupplevelser utöver det vanliga.
Eriksberg finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Här kan du läsa vår vinlista (med reservation för ändringar).
Kalender
Det här händer på Eriksberg dag för dag!
Med reservation för ändringar.