Davidshjort

Den kinesiskättade davidshjorten är vårt senaste tillskott på Eriksberg. Den är utrotad i vilt tillstånd och hösten 2014 kom 19 davidshjortar hit från ett hägn i södra England. Efter att ha gått i karantän släpptes de in till de andra vilda djuren försommaren 2016.
Davidshjorten är ungefär likvärdig i storlek med våra kronvilt men har en annan kroppsform. Den har en kortare hals och långsmalt huvud. Hjortens horn kan ha många förgreningar. Den fäller hornen i november/december. Brunsten infaller under juni-augusti och kalvarna föds i slutet av april till mitten av maj. Under sommaren går kalvarna i grupper som övervakas av en/två hindar.
2015 och 2016 fick davidshjortarna här på Eriksberg kalvar och vi har
nu den största populationen av davidshjortar i Skandinavien.
Davidshjortarna är en viktig del i Eriksbergs bevarandeuppdrag att rädda ett djur som har funnits frilevande och förhoppningsvis är på väg att bli det igen.